Limoencakejes met lime curd

Gepubliceerd op 13 april 2019 om 08:13

Ik kocht deze super schattige mini-tulbandvormpjes onlangs bij de Lidl en jullie begrijpen dat ik niet kon wachten om daar iets leuks mee te gaan doen. En aangezien ik nog wat limoenen had liggen die hoognodig op moesten, was de keuze snel gemaakt. Ik bedacht een variatie met limoen op mijn cakejes met mandarijn en maanzaad en ging aan de slag. Ik maakte er een super lekkere lime curd bij naar recept van die leuke Tessa van Patesserie (die het op haar beurt weer heeft afgekeken van ene Pierre Hermé). Die laatste schijnt een wereldberoemde Franse patissier te zijn, maar ik moet bekennen dat ik nog nooit van hem gehoord had. Een foodblogger van niks ben ik...
De cakejes zijn door het gebruik van olie extreem luchtig, maar daardoor eigenlijk minder geschikt om in zo'n siliconen tulbandvorm te bakken. De volgende keer gewoon maar weer in zo'n ordinair papieren vormpje dus.

Variëren? Probeer deze cakejes ook eens met mandarijn of met sinaasappel.


Recept voor luchtige cakejes met limoen en lime curd

Ingrediënten voor 6 cakejes:

  • 1 ei
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • snufje zout

  • 1 limoen*
  • 40 ml plantaardige olie (smaakloos)
  • 55 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder

  • 6 cakevormpjes 

    * Gebruik een biologische (en dus onbespoten) limoen. 

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Schrob de limoen goed schoon met een schuursponsje. Rasp de schil (en snijd deze indien nog nodig, zo fijn mogelijk).
  • Pers de limoen uit.
  • Klop het ei met een garde goed luchtig.
  • Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en klop nog even goed door.
  • Blijf roeren en voeg de rasp en het sap van de limoen en de olie toe.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en meng goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over de cakevormpjes.
  • Bak de cakejes in zo'n 25 minuten totdat ze gerezen en goudbruin van kleur zijn. Je kunt de gaarheid van de cakejes testen door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er vervolgens schoon uit? Dan zijn de cakejes gaar.
  • Laat de cakejes buiten de oven afkoelen op een rooster.

    Serveer de cakejes met slagroom met wat limoen erdoor of met eerder genoemde lime curd. Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.