Tomatensoep met basilicumroom

Gepubliceerd op 30 maart 2018 om 16:58

Soepjes doen het altijd goed. Als amuse, voorgerecht of lunch. Dit makkelijke tomatensoepje met basilicum is niet alleen erg lekker, maar ziet er ook nog eens heel gezellig uit!  


Recept voor tomatensoep met basilicumroom

Ingrediënten voor 4 kleine voorgerechtjes

  • Een scheutje olijfolie
  • 3 à 4 tomaten (hoe rijper, hoe beter...in stukjes gesneden en eventueel ontveld)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 500 ml groentebouillon (van een blokje)
  • 80 ml kookroom
  • Een paar blaadjes basilicum
  • 1 à 2 stengels (smalle) bosui

Aan de slag:

  • Verhit de olijfolie en fruit de ui even aan. Bak vervolgens de knoflook even mee.
  • Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe.
  • Laat even pruttelen en schenk de bouillon erbij.
  • Laat de soep op een klein pitje zachtjes koken (een minuut of vijf is genoeg).
  • Snijd ondertussen de bosui in smalle ringetjes.
  • Schenk de room in een mengbeker en voeg de blaadjes basilicum en 1/3 van de bosui toe.
  • Klop de slagroom met de staafmixer totdat de room groen (van de basilicum en bosui) en lobbig is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem vervolgens met de staafmixer (echt onmisbaar in mijn keuken). Wanneer je de tomaten vooraf niet ontveld hebt, kun je ervoor kiezen om de soep nog te zeven. Met de Quickchef staafmixer van Tefal die ik heb, hoeft dat niet.
  • Schenk de soep in kleine glaasjes en schep er wat room op.
  • Garneer de soep met de bosui en eventueel nog wat peper uit de molen.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.