Super simpele rode koolsalade met appel

Gepubliceerd op 10 maart 2019 om 17:47

Ik houd niet zo van rode kool. De gekookte versie dan. Ik vind het niet vies, maar je doet me er ook geen enorm plezier mee. Maar ja, tis wel zo ongeveer de meest fotogenieke groente die ik ken. Dat prachtige paarse kleurtje doet het zó mooi op foto's, dat ik me er toch maar aan gewaagd heb. Het oog wil ook wat, per slot van rekening. En ik moet zeggen, deze super simpele salade met appel en rauwe rode rode kool vond ik (om een beetje binnen het thema te blijven) wel te pruimen. Het is overigens een variant op de rode koolsalade met appel en munt van het blog van die leuke Anniepannie. Van haar kreeg ik ook de tip om de rode kool eerst even lekker te masseren (ja echt), zodat deze wat zachter wordt. En dat hebben we dus maar gedaan. Met volle overgave kan ik u vertellen. 

Recept voor een super simpele rode koolsalade met appel en koriander

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram fijn gesneden rode kool
  • 1 appel
  • het sap van een halve limoen
  • 2 el Griekse yoghurt
  • de steeltjes van een bosje koriander
  • peper en zout naar smaak (uit de molen).

Aan de slag:

  • Doe de rode kool in een kom en masseer hem gedurende enkele minuten (door er met je handen fink in te knijpen en te duwen).
  • Schil de appel en snijd hem in piepkleine dobbelsteentjes.
  • Voeg het limoensap, de koriandersteeltjes en Griekse yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout. 

    Ik serveerde deze salade bij mijn Mexicaanse tortilla's met pulled jackfruit, super lekker!

Reactie plaatsen

Reacties

Andrea
6 jaar geleden

Wauw Mandy, wat een heerlijke variant op mijn rodekoolsalade! Deze ga ik opslaan hoor. Lekker met die koriander, ik hou ervan. 😍