Courgetti met tomaatjes en zalm

Gepubliceerd op 10 april 2019 om 22:07

Met trots presenteer ik jullie: de lente op een bord! Een heerlijk licht gerechtje wat binnen een kwartiertje op tafel staat. Super fijn om na een lange werkdag snel iets lekkers te maken en dat dan in de laatste zonnestralen van die dag op te eten. Wijntje erbij. En dan gewoon volmaakt gelukkig zijn. Zo moeilijk is het niet. Dit gerechtje met spaghetti van courgette (ook wel courgetti genoemd), geroosterde tomaatjes, gerookte zalm en zeekraal ook niet overigens. Een kind kan de was doen.

Mocht u zich afvragen wat die geinige rode bolletjes op het bord zijn, dat is dus ketchupkaviaar*. Van Heinz. En hoewel ik eerlijk gezegd niet zo'n liefhebber van ketchup ben, was ik hier wel gecharmeerd van. Heel lekker van smaak en ze spletsjen zo gezellig open wanneer je erop bijt.  

* Het ging helaas om een limited edition met een oplage van slechts 150 potjes speciaal voor foodbloggers. Maar als het aan mij ligt mag Heinz ze op de markt brengen hoor!

Recept voor courgetti met geroosterde tomaatjes, zalm en zeekraal

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 125 gram kleine tomaatjes
  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 gram zeekraal
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood pepertje
  • olijfolie
  • peper en zout

    Om spaghetti van courgette te maken, heb je een spiraalsnijder nodig.  

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de tomaatjes in een kleine ovenschaal, besprenkel ze met wat olijfolie en maal er peper en zout over. 
  • Zet de tomaatjes gedurende zo'n 15 minuten in de oven (ze zijn klaar wanneer ze een beetje verrimpelen en openbarsten)
  • Maak m.b.v. de spiraalsnijder mooie slierten van de courgettes.
  • Spreid een handje van de slierten uit over keukenpapier en leg daar weer nieuw papier op. Herhaal dit tot dat alle courgette bedekt is met keuken papier en druk goed aan. Op deze manier zal de courgette minder vochtig zijn bij het bakken. 
  • Pers de knoflook en snijd het pepertje in ringetjes. Scheur de zalm in grove stukken.
  • Voeg na 15 minuten de zeekraal toe aan de schaal met tomaatjes en bak nog een paar minuutjes mee in de oven.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en chilipeper even aan. 
  • Voeg de courgette toe en bak even kort mee (2 minuten is hiervoor echt voldoende).
  • Verdeel de courgetti, zalm, tomaatjes en zeekraal over de borden en maal er nog wat peper en zout (naar smaak) overheen.

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.