Op de één of andere manier krijg ik het voor elkaar om altijd teveel brood te kopen wanneer ik een feestje geef. Nu ook weer, mijn wederhelft werd 40 en ik had een verrassingsetentje georganiseerd. Ik begon met Turks brood met verschillende dipjes. Ik wilde twee broden kopen, maar de dame bij de Marokkaanse bakker leek dat veel te weinig voor 12 personen. Ik liep met 4 broden de winkel uit.
Het etentje was erg geslaagd. Iedereen heeft genoten van het brood met de verschillende dipjes. De soep, wraps, couscous, auberginehapjes, tomatensalade en cheesecake-in-een-glaasje werden ook gewaardeerd. Het lijkt me overbodig om te vertellen dat ik 2 broden overhield.
Ik maakte er vandaag deze heerlijke broodpizza van. Ook een leuk gerecht om te serveren bij een etentje trouwens.
Recept voor een broodpizza van (gevuld) Turks brood
Ingrediënten* voor zes stukken pizza:
- 1 groot rond Turks brood
- Kruidenboter (groene pesto, rode pesto of tomatensaus kan ook)
- 3 tomaten in plakken
- 1 rode ui in ringen
- 2 el zwarte olijvenplakjes
- 1 el kappertjes
- 150 gram geraspte mozzarella of andere kaas
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 el olijfolie
- 1 handje basilicumblaadjes
- 2 handen rucola
- zout uit de molen
* Je kunt uiteraard eindeloos variëren met ingrediënten.
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het brood overdwars doormidden.
- Besmeer beide helften met de kruidenboter .
- Beleg de onderkant met de tomaten, uiringen, olijven, kappertjes en kaas.
- Strooi de Italiaanse kruiden en de basilicumblaadjes erover.
- Leg de bovenste helft erop en smeer deze in met olijfolie.
- Maal er wat zout overheen en strooi er nog wat Italiaanse kruiden over.
- Zet de broodpizza ongeveer 10 minuten in de oven.
- Leg er nog wat rucola tussen en snijd in stukken.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties