Hartige taartjes met geitenkaas en peer

Gepubliceerd op 2 april 2018 om 09:55

Deze hartige "open" taartjes zijn easy peasy om te maken, super snel klaar en een lust voor het oog!
O ja, en niet geheel onbelangrijk, ze zijn ook nog eens heel lekker.

Recept voor hartige taartjes van bladerdeeg met geitenkaas en peer

Men neme (voor 4 taartjes):

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 rijpe peer (of 2 kleintjes)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 tl tijm
  • 2 tl honing
  • Een handje noten (walnoten, hazelnoten of pecannoten...)

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op bakpapier op de bakplaat en laat ontdooien.
  • Schil de peer, halveer hem, haal het klokhuis eruit en snijd hem in de lengte in dunne plakjes.
  • Beleg de plakjes bladerdeeg met de peer en kruimel de geitenkaas erover. Ook de nootjes mogen eroverheen.
  • Strooi er wat tijm overheen en besprenkel het taartje met honing.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Lekker met een groene salade!

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.