Deze hartige "open" taartjes zijn easy peasy om te maken, super snel klaar en een lust voor het oog!
O ja, en niet geheel onbelangrijk, ze zijn ook nog eens heel lekker.
Recept voor hartige taartjes van bladerdeeg met geitenkaas en peer
Men neme (voor 4 taartjes):
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 rijpe peer (of 2 kleintjes)
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 tl tijm
- 2 tl honing
- Een handje noten (walnoten, hazelnoten of pecannoten...)
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de plakjes bladerdeeg op bakpapier op de bakplaat en laat ontdooien.
- Schil de peer, halveer hem, haal het klokhuis eruit en snijd hem in de lengte in dunne plakjes.
- Beleg de plakjes bladerdeeg met de peer en kruimel de geitenkaas erover. Ook de nootjes mogen eroverheen.
- Strooi er wat tijm overheen en besprenkel het taartje met honing.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Lekker met een groene salade!
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties